beeldend kunstenaar

Daglicht

Voor haar onderzoek tijdens een werkperiode bij de grafische werkplaats Daglicht en metaalgieterij Beeldenstorm in Eindhoven heeft Anna J. van Stuijvenberg een zwart-wit foto van de locatie in Assenede omgezet in een lijntekening, ook in zwart-wit. Dit keer zijn de boompartijen en de bosschages het uitgangspunt geweest voor een nieuw te realiseren werk. De omgezette lijntekening heeft de kunstenaar gezeefdrukt op grote vellen papier.

Evenals in haar werken met vilt bereikt ze ook in dit werk een grote mate van gelaagdheid. Met slechts de gebruikmaking van twee verschillende lijnvoeringen, twee verschillende kleuren inkt en het deels afdekken van de voorstelling met krantenpapier tijdens het drukken, bereikt zij toch een oneindigheid aan diepte. Er lijkt ruimte te zitten tussen de lijnen en de verschillende drukgangen.

 

Tijdens de presentatie stonden de grote vellen (2x1 m) vrij in de ruimte opgesteld. Zij vonden hun oorspronkelijk vorm weer terug en werden zodoende tot een soort van kolom. Tussen deze verschillende kolommen kon je doorlopen. Er ontstond weer een bomenpartij. Een bos waarin je kon dolen. Een bos waarin je je kon verbazen en nieuwe dingen kon ontdekken. Je kon verwonderen over de vele kleuren zilver en grijs, over de verschillende diktes van de lijnen en over de glans van de lijnen. Maar ook over de nieuwe organische vormen die ontstonden en een eigen leven gingen leiden