beeldend kunstenaar

Instant Fall

Twee bomen, de ene boom is geveld en ligt op de oude plavuizen vloer. Het gebladerte viel als eerste, daarna de stam met de takken. Nu ligt de boom ordentelijk op de vloer, ontleedt op de diverse onderdelen en in de positie die hij altijd al heeft gekend. Berustend in zijn lot maar tevens in een positie om laag na laag weer te herrijzen. 

De andere boom staat nog fier overeind. Deze boom is immaterieel en dankt zijn bestaan aan de aanwezigheid van materiaal in zijn omgeving. De boom, waarvoor een fruitboom uit Witzenhausen (Umland von Kassel, Duitsland) model stond, is gesneden uit verschillende lagen vilt. In elke volgende laag, wordt steeds meer ingezoomd op het binnenste van de boom. Hoe meer vilt er wordt weggesneden, hoe meer volume de immateriële boom krijgt. De boom dankt zijn bestaan aan zijn omgeving die steeds verder gereduceerd wordt.

 

Twee bomen, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan dankzij elkaar ze zijn van tweeën een. Gesneden uit precies hetzelfde vilt, dat in de verschillende lagen steeds een andere vorm aanneemt. Het lijnenspel dat ontstaat doordat de zijkanten van het vilt het licht anders vangen dan de voorkant en de bovenkant, maken het tot een tekenachtig werk.